Ποιοτικα και Ασφαλη φυτοχωματα

 

 

Στις εγκαταστάσεις μας , διαθέτουμε σύγχρονο παραγωγικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η επεξεργασία των υλών γίνεται με ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν 100,000 λίτρα την ημέρα.

Οι δυνατότητες σχεδιασμού μιγμάτων και ο άμεσος εφοδιασμός των πρώτων υλών , μας παρέχουν την δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε και να συνθέτουμε μία πλούσια ποικιλία διαφόρων ειδών μιγμάτων , σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας.

Eπίσης , λόγω του in house εξοπλισμένου εδαφολογικού μας εργαστηρίου ,είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τα εδάφη και να προτείνουμε ειδικά μίγματα ή προσθήκες υλών στους επαγγελματίας παραγωγούς και καλλιεργητές , ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους.

Τα Υλικά που χρησιμοποιούμε :

Τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή μας είναι :

Το χώμα:  Στα εδαφικά μας μίγματα χρησιμοποιούμε γόνιμο καλλιεργημένο χώμα που προέρχεται από Ελληνικά εδάφη. Τα εύφορα καλλιεργημένα  εδάφη στραγγίζουν πολύ καλά, και με τις κατάλληλες προσμίξεις   συγκρατούν όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Φυλλόχωμα :  Eπεξεργαζόμαστε με φυσικό τρόπο και χρησιμοποιούμε Ελληνικό φυλλόχωμα ,που συλλέγεται από διάφορες περιοχές με κουμαριές, σχίνους, καστανιές κλπ.

Η τύρφη: Η τύρφη είναι ένα ειδικό υλικό κατάλληλο για προσμίξεις , που δημιουργήθηκε από υπολείμματα φύλλων, και έχει μια ινώδη υφή με καστανόξανθο ή μαύρο χρώμα. Η τύρφη από σφάγνα είναι διεθνώς γνωστή ως Sphagnum peat moss. Η τύρφη χρησιμοποιείται στα μίγματα εδάφους σε αναλογία με άλλα υλικά και δίνει για αρκετό χρονικό διάστημα χαλαρή υφή στο έδαφος. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι συγκρατεί πολύ νερό ,6-7 φορές το βάρος της .

Η άμμος:  Στην παραγωγή των εδαφικών μιγμάτων μας , χρησιμοποιούμε την ποταμίσια ψιλή άμμο  πυριτικής προελεύσεως .

Στα μίγματα η άμμος προστίθεται σε αναλογίες για να αυξηθεί η υδατοπερατότητα και να δημιουργήσει συνθήκες καλής αποστράγγισης