Άρθρα

Vitalia Mix Patent

 

Formula-patent  Vitalia Mix ® 

Έχουμε αναπτύξει μια formula που περιλαμβάνει10 φυσικά υλικά σε μια κατοχυρωμένη σύνθεση για να παρέχει στα μίγματά μας:

 √ Μηχανική στήριξη των ριζών.

 √ Συγκράτηση αναγκαίας υγρασίας.

√ Δραστηριοποίηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών.

√ Διόρθωση του pΗ.

√ Απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και των λιπασμάτων.

√ Αερισμό του εδάφους.

 Στην formula Vitalia Mix ® περιέχονται: 

Βερμικουλίτης :Ο φυσικός βερμικουλίτης είναι ένα κρυσταλλικό αργιλικό ορυκτό αποτελούμενο από λεπτές στρώσεις, οι οποίες του προσδίδουν φυλλώδη υφή.Βοηθά το έδαφος ώστε να μην γίνεται σκληρό και βελτιώνει την αποστράγγιση του νερού.Είναι φυσικό ορυκτό , με εκπληκτικές ιδιότητες ,ζωτικής σημασίας για τα φυτά .

Δολομίτης :Ενισχυτικό  ασβεστίου και  μαγνησίου με  αργή και παρατεταμένη δράση. Βελτιώνει τη δομή του εδάφους. Διορθώνει το ασβέστιο και το μαγνήσιο σε φτωχά εδάφη. Σταθεροποιεί το pH, και ευνοούεί τις  δραστηριότητες των βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών ,  χρήσιμες για την ενίσχυση του ασβεστίου Ca και του μαγνησίου Mg. 

Ζεόλιθος:Φυσικό ορυκτό με πολύ σημαντικές ιδιότητες που δεσμεύει και συγκρατεί τα θρεπτικά συστατικά του εδαφικού μίγματος και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βελτιώνει χημική σύσταση και τη δομή του εδάφους , εξουδετερώνοντας τα όξινα συστατικά.

Λευκόλιθος:Φυσικό ορυκτό που προσδίδει βελτιωτικές ιδιότητες στα εδαφικά μίγματα. Χρησιμοποιείται σαν καταλύτης στην απορρόφηση του μαγνησίου από τις ρίζες των φυτών

Ασβεστίτης:Ορυκτό υλικό πολύ χρήσιμο , που εξυπηρετεί τις ανάγκες σε ασβέστιο καιδιατηρεί την καλή αποστράγγιση και τον αερισμό των εδαφικών μιγμάτων.

Άργιλος:Ορυκτό , φυσικό , που παρέχει ιδιότητες ρύθμισης του pH .Επίσης συντελεί στην σωστή μηχανική στήριξη των ριζών.

Ελαφρόπετρα:Ως φυσική πρώτη ύλη είναι κατάλληλη για πρόσμιξη σε υπόστρωμα υδροπονικών καλλιεργειών, ως βελτιωτικό εδαφών, συστατικό υποστρώματος φυτεμένων δωμάτων, καθώς και για την επικάλυψη εδαφών. Παρέχει τον αναγκαίο αερισμό του χώματος.

Περλίτης:Ο ορυκτός περλίτης είναι ηφαιστειακό, αργιλοπυριτικό πέτρωμα λευκού χρώματος, το οποίο περιέχει και κρυσταλλικό νερό σε ποσότητα 2-6%. Ο περλίτης που χρησιμοποιείται στην λαχανοκομία ως πρόσμιξη σε υπόστρωμα παρασκευάζεται μέσω κατεργασίας ορυκτού περλίτη σε ηψηλή θερμοκρασία. Η ικανότητα συγκράτησης νερού σε 300-500% του βάρους του !

Ηφαιστιακή λάβα :Ή λάβα είναι μια πρώτης τάξεως φυσική ορυκτή ύλη που προέρχεται από ηφαιστειακά πετρώματα, που σταθεροποιεί το εδαφικό μίγμα και το μετατρέπει σε εξαιρετικά γόνιμο υπόστρωμα για όλα τα φυτά.


Οργανική Ύλη: Η οργανική ύλη είναι αποστειρωμένο μίγμα από τα φυτά και τα ζώα. Είναι πολύ πλούσια σε κυτταρίνη, τανίνη, λιγνίνη, και περιέχουν πρωτεΐνες,λιπίδια, και σάκχαρα. Είναι πολύ σημαντική πρώτη ύλη για την κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών στο εδαφικό μίγμα. Η οργανική ύλη είναι ζωϊκής ή φυτικής προέλευσης και προέρχεται από κοκκοφοίνικα , φλοιό πεύκου φλοιό ρυζιού , ξερά φύλλα , στέμφυλα , γκουανό κλπ.

 Η formula Vitalia Mix ® προστίθεται στο εδαφικό μίγμα κατά την διαδικασία παραγωγής και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τελειοποίηση του προϊόντος.

Η διαδικασία εμπλουτισμού πραγματοποιείται με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό και με online παρακολούθησηαπό ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστών.
 
Η σύνθεση και τα υλικά της Vitalia Mix ® είναι κατοχυρωμένα , τα δικαιώματα χρήσης
προστατεύονται και αποτελούν Βιομηχανική Ιδιοκτησία της εταιρείας μας.